Top

News Flash Stichting Fondduiven.nl

Beste sportvriend(en) je bent hier op de oude website van fondduiven.com hier staan alleen maar oude uitslagen reportages enz..... 2012/2015
Voor 2018 actueel ga je naar http://fondduiven.nl of klik HIER
 

Alle Uitslagen

Attentie
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file '/images/Martens Bert en Roger.JPG'
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file '/images/Martens Bert en Roger.JPG'

Bert en Roger Martens uit Elsloo winnen Derby Limburg

Zondag 4 augustus jl. was er voor de liefhebbers uit het zuidelijke deel van Limburg weer gelegenheid om deel te nemen aan de traditionele jongde duiven derby, de Derby Limburg en wel vanaf de wedvlucht Reims.

Deze Derby wordt al diverse jaren georganiseerd door de organisatie van CC Blauw. Een traditie die in ere dient te worden gehouden, want een dergelijk Derby heeft toch iets aparts.

Lees meer: Bert en Roger Martens uit Elsloo winnen Derby Limburg

Dax Niemand beter dan Lei Grispen uit Stevensweert !

Limburg - Totaal

Wedvlucht Dax op 3 Augustus voor 2693 duiven.

Los 14.00 uur. 1e duif 09.58.21 uur. Snelheid 1319.46 m/pm. Einde concours 14.30 uur.

Niemand beter dan Lei Grispen uit Stevensweert !

 

De wedvlucht Dax van dit seizoen was weer een klassieke krachtmeting. Alles wat een echte en harde fondvlucht moet hebben had Dax in zich. Dat er op vrijdag niet werd gelost dat had te maken met de weersgesteldheid. Was het te warm? Of waren het de onweersbuien in Frankrijk? In elk geval was er een reden dat het lossen werd uitgesteld. Terwijl we hier voor dood lagen van de hitte moesten de duiven een dag langer in de manden blijven. Helaas, het moest zo zijn. Gelukkig kregen de duiven op zaterdag de vrijheid. Om precies 14.00 uur ging toen een uitgelezen selectie duiven van Limburgse liefhebbers aan de voeten van de Pyreneeën op de vleugels.

 

Op dat moment was de temperatuur in Frankrijk flink opgelopen tot 25 á 26 graden. Maar als meevaller hadden de duiven de wind niet tegen. Maar wel dorst natuurlijk. Hoe kan het ook anders met dit tropische weer. Kortom, toen het bericht kwam dat de duiven van Dax onderweg waren maakte dit een warm gevoel bij menige liefhebber los. De gebruikelijke prognoses deden snel de ronde. Komen ze ver? Moeten we vroeg uit de veren? Of kunnen we uitslapen? Maar de liefhebbers die niets aan het toeval wilden overlaten waren reeds vroeg op en nabij het duivenhok te vinden. Later zou gaan blijken dat deze moeite tevergeefs was. Want de klok had al 9 uur geslagen en  nog geen enkele duif van Dax was in Limburg gearriveerd. De liefhebbers die jonge duiven mee hadden naar Reims, die kregen toch wel enige afleiding. Verder bleef het een kwestie van wachten, wachten en nog eens wachten. En zo als het altijd is zijn het toch de rasechte fondspelers die op het moment suprême het heft in handen nemen. In dit geval was het Lei Grispen uit Stevensweert. Om 09.58.21 uur precies arriveerde bij hem de doffer met ringnummer 1/1995106 en die daarmee zijn baas Lei in alle staten van geluk bracht.

Lees meer: Dax Niemand beter dan Lei Grispen uit Stevensweert !

Subcategorieën

De kijk op Limbo - Totaal