Top

News Flash Stichting Fondduiven.nl

Beste sportvriend(en) je bent hier op de oude website van fondduiven.com hier staan alleen maar oude uitslagen reportages enz..... 2012/2015
Voor 2018 actueel ga je naar http://fondduiven.nl of klik HIER
 

Alle Uitslagen

1e Nationaal & 1e Internationaal Agen Karl-Heinz & Bärbel Kanski (schenkt Laat jong 2014)

 

“SG Karl-Heinz & Bärbel Kanski”

 

“1e Nationaal & 1e Internationaal Agen / Bordeaux Yearlings 27 Juni 2014”

 

“Waarom Echte Kampioenen steeds opnieuw weer boven komen drijven”

 

 

Tekst en Foto’s Colla Alberts

 

Sedert mijn eerste kennismaking met Karl-Heinz Kanski in het Duitse Eschweiler, is er een fijne vriendschap ontstaan die wij beiden zeer koesteren, we weten wat we aan elkaar hebben als het goed gaat maar ook en dan pas zeker als het wat minder pleegt te gaan. Talloze malen hebben wij elkaar opgezocht, over het leven maar vooral over onze beider hobby: de duivensport gepraat.

Lees meer: 1e Nationaal & 1e Internationaal Agen Karl-Heinz & Bärbel Kanski (schenkt Laat jong 2014)

Familie Jacobs uit Beek dubbele zege op Sens bij Limburg Totaal. ( Schenken 2 jong 2015 uitzoeken kwekers )

V.r.n.l.

Jos met de 1e NPO Sens, Hans met de 2e NPO Sens en Frank met de 8e NPO Sens.

Het was in het eerste weekend van september weer wachten op de lossing van de wedvlucht Sens. Op zaterdag was het de nevel en mist die het besluit deed nemen om uit te stellen tot zondag. Ook toen leek het erop dat het moeilijk zou worden om te lossen. Eveneens nevel en mist op de vluchtlijn. Doch deze zou sneller oplossen als een dag eerder. Om 11.30 werd het sein op groen gezet en kon het 8.744 tellende duivenkonvooi het luchtruim kiezen. Er stond een zuchtje wind uit een WNW hoek. Toch zou blijken dat het geen makkelijke vlucht werd voor de duiven. ´s Avonds waren er nog heel wat lege schabjes op de hokken. Het duurde meer dan anderhalf uur eer de prijzen waren verdiend.

Lees meer: Familie Jacobs uit Beek dubbele zege op Sens bij Limburg Totaal. ( Schenken 2 jong 2015 uitzoeken...

De familie Veugelers met drie teletekst duiven 2013 ( Schenken jonge duif 2015 )

De familie Veugelers met drie teletekst duiven 2013

Voor het maken van deze reportage waren we op bezoek bij de familie Veugelers in Nieuwstadt, een te gekke duivenfamilie onder leiding (bij de duiven althans!!!) van Dennis.

Ze wonnen maar eventjes het Duifkampioenschap Eendaagse Fond en het Hokkampioenschap Jonge Duiven bij Limburg Totaal.

Op de tweede plaats in het Duifkampioenschap Eendaagse Fond staat Frans Rutten uit Horst en de derde plaats is voor Frank Lenaers uit Weert. Voor het duifkampioenschap tellen de vluchten Mont Luçon, Argenton, Chateauroux, en La Souteraine. De wedvlucht Bourges verviel i.v.m. ongunstige weersomstandigheden.

Lees meer: De familie Veugelers met drie teletekst duiven 2013 ( Schenken jonge duif 2015 )

Comb. Smeets-Peeters Reuver. ( Schenken Jonge duif 2014 Uit Limbo 76 ) )

Comb. Smeets-Peeters Reuver. Jonge duif 2014 uit Limbo 76 !!

 

ZIJ SCHENKEN

Langs deze weg wat info over het late jong dat we schenken voor Fondduiven.nl Het betreft een jong uit onze Limbo 76. Hij won dit jaar de volgende prijzen;

1e Vitesse vereniging PDV Reuver.
2e Vitesse CC De Grensstreek.
2e Vitesse Limbo Totaal.
2e Vitesse Afdeling Limburg.
1e Midfond vereniging PDV Reuver.
1e Midfond CC De Grensstreek.
1e Midfond Noord Limburgse Uni.
2e Midfond Limbo Totaal.
6e Midfond Afdeling Limburg.
2e Asduif Totaal CC De Grensstreek.

Vader van hem is onze Speedy 98,zelf een top vliegduif Soort Voets/Klak en dit jaar ook vader van de 38 1e Asduif dagfond CC De Grensstreek.En van de Troy 2e NPO Troyes.

Moeder is de Dochter Blikkie rechtstreeks  Jos Goessen.
Zij komt uit de Blikkie  rechtstreeks Jo Hendriks & z'n Lijn Popey /Vandenabeele en de moeder is van het soort Cees Schoevers  / Vandenabeele.


Deze 3 jonge gasten uit Reuver doen al jaren mee in de absolute top van afdeling 4. Hun naam schitterde al vele malen op teletekst en vele eerste prijzen werden gewonnen. Vooral op de dagfond zijn het, zo kan je het zeggen grote mannen. Dus als u een toppertje erbij wil moet u zeker even in Reuver gaan kijken.
Op het kweekhok zitten duiven van Math Claessen uit Budel (Voets x Jo Kuypers Dieteren) en van Jos Goessen uit de basis stam Argenton x Davina en uit Mr. Argenton. En de bekende Klak duiven via wijlen Wim Ververs Haelen. Ook uit een duivin van Jos Vercammen en Zoon uit het Belgische Vreemde is met succes gekweekt.

Ludo Verstraeten uit Echt ( Schenkt Jonge duif 2015 2e broed uit kwekers )

Vliegende Kapper.

Ludo was amper 5 jaar oud toen hij op straat een verdwaalde duif zag zitten en hem zo kon pakken. Hij nam hem mee naar huis om hem te verzorgen. En het hek was over de dam. Vader timmerde een hokje in elkaar van een oude transportkist en Ludo was duivenmelker en het heeft hem nooit meer losgelaten. Doch de school en het leren van een vak hadden een prioriteit boven de duiven en het duurde tot 1987 eer hij zich echt serieus met de duivensport ging bezig houden. De momenteel 52 jarige Ludo bedient samen met zijn charmante echtgenote Irene met meesterhand de klanten in hun bloeiende heren kapperszaak aan de Slekkerstraat. “Hairfasion Ludo” staat er op de marmeren steen in de voortuin. Als snel kreeg hij in het duivenwereldje de naam “Vliegende Kapper” toebedeelt.

Met dezelfde meesterhand zoals hij zijn klanten in de kapperszaak kapt, zo regeert hij ook over zijn duiven kolonie. Toen hij dus in 1987 de duivensport serieus aanpakte, bouwde hij in zijn riante achtertuin zijn eerste hok en inmiddels is het een ca. 50 meter duivencomplex geworden.

Het totale hokkencomplex in de riante tuin.

De hokken staan op het zuiden gericht en op de hokken heerst een uitstekend klimaat waar de duiven gemakkelijk gezond op blijven. Beginnende aan de linker zijde, staat er een hok met twee afdelingen (een met ren) voor de jonge duiven, een kweekhok met links ervan een ren. Het kweekhok is voorzien van roosters op de vloer, terwijl de nestbakken zijn voorzien van een afvoer van de mest. Dan het 8 afdelingen tellende vlieghok, met in elke afdeling 8 nestbakken. Geheel aan het einde een hokje voor losse duivinnen en nog een afdeling met reserve kweekduiven, zijn nieuwe aanschaffingen.

Schuin achter het vlieghok de oude paardenbox waar enkele weduwnaars zijn ondergebracht en tevens het voer en manden. Ernaast een hokje voor de weduwduivinnen.

Solide basis.

De basis van zijn huidige kolonie legde hij toen hij op de totale verkoop van de combinatie Lalieu-Van Dooren uit Thorn enkele duiven aankocht. De combinatie bezat een topkolonie met in hoofdzaak de duiven van fondicoon Jan Theelen uit Buggenum. Hieruit formeerde Ludo zijn gouden kweekkoppel n.l. de “13” van 1986 en de “03” van 1985. Hieruit kweekte hij een hok vol superduiven welke ervoor zorgden dat hij binnen twee jaar (1990) werd gekroond tot Generaal Kampioen van de toenmalige CLBvP. Ook de jaren erna bleef hij aan de top meedraaien en een karrenvracht aan kampioenschappen gingen naar Slek. Al snel wist men in Limburg wie die “Vliegende Kapper” uit Slek was.

In 1994 gooide hij het roer en de koers naar de fondvluchten werd ingeslagen. Met dezelfde duiven ging hij zich meten op de vluchten van de lange adem en met een grandioos succes. Het aantal keren dat hij van toen af in de eerste 100 Nationaal speelde loopt al tegen de honderd en daarbij een hele serie top tien klasseringen. In 1999 en 2000 waren al absolute topjaren en werden zijn “First Choice”en “Hurricane” achtereenvolgend duifkampioen van Limburg.

 

In 2000 verkocht hij een groot aantal duiven en ging de strijd weer aan met de jaarlingen en zijn triomfen gingen gestaag verder. Doch zijn kappersvak en het scholen van kappersleerlingen nam veel van zijn tijd in beslag en mede hierdoor verkocht hij in 2007 haast zijn gehele kolonie duiven. Alleen de jonge duiven bleven behouden en op een werd er voorzichtig weer aan een nieuwe en rustigere toekomst gedacht. Deze jongen zouden er voor zorgen dat hij binnen enkele jaren weer aan de top stond. Hij behield de kern van zijn oorspronkelijke stam overeind door het beste d.m.v. familieteelt (inteelt en lijnenteelt) in stand te houden. Jarenlang had hij door het vergaren van kweekkennis, veel lezen en zijn eigen intuïtie geleerd dat dit de enige methode was om zijn oorspronkelijke stam niet verloren te laten gaan. In de teelt gaat hij alleen met de besten in nauw verband verder en dit enkele generaties na elkaar. Daarna worden ze gekruist en zijn recentelijk uitslagen bewijzen dat hij de juiste weg had bewandeld. Heel voorzichtig kruiste hij bewezen duiven of jongen uit bewezen duiven in op zijn stam. Duiven welke al een steentje bijgedragen hebben aan het succes, zijn afkomstig van o.a.

 

Lees meer: Ludo Verstraeten uit Echt ( Schenkt Jonge duif 2015 2e broed uit kwekers )

De kijk op Limbo - Totaal