Top

News Flash Stichting Fondduiven.nl

Beste sportvriend(en) je bent hier op de oude website van fondduiven.com hier staan alleen maar oude uitslagen reportages enz..... 2012/2015
Voor 2018 actueel ga je naar http://fondduiven.nl of klik HIER
 

Alle Uitslagen

Bert en Roger Martens sluiten fantastisch seizoen in grootse stijl af

Het zit er weer op,  het seizoen 2015 wordt bijgeschreven in de geschiedenisboeken van de Limburgse duivensport. Een seizoen welk weer de nodige ups en downs met zich mee bracht. Het zal ook in de komende jaren niet meer veranderen we zullen moeten leren omgaan met de steeds weer veranderende weersomstandigheden en de gevolgen daarvan voor onze gevleugelde vrienden.

De afsluiter van het seizoen Sezanne was een echte zoals we het plegen te noemen. De wind uit noordoostelijke dreven maakte het een moeilijke opdracht. Misschien wel te zwaar zo laat in het seizoen. Het was eigenlijk een vlucht zoals we ze graag zien in het volle seizoen. Maar helaas hebben we dit niet voor het uitzoeken.

Groots triomfator op deze Sezanne werden Bert en Roger Martens uit Elsloo die weer een subliem seizoen op grootse wijze afsluiten. De laatste weken waren ze vrijwel onklopbaar in hun eigen Beek-BUG. Formidabel serie werk met vele kopduiven was de laatste weken hun deel. Vandaag op deze pittige Sezanne dulden ze geen enkele tegenstand. Ze nemen liefst het hele podium voor hun rekening en voegen daar nog een formidabele serie aan toe met 46 van de 63. Rest ons slechts diep te buigen voor dit vertoon van uitzonderlijke klasse.

De tweede grote uitblinker op deze Sezanne was P. Halmans uit Dieteren. Hij klokt liefst 3 duiven binnen de toptien met de plekken  4-5 en 9. Ook zijn serie met 12 van de 20 is er eentje om u tegen te zeggen.

De gekende combinatie Vanwersch-Hengelbrock,  uit een van de mooiste gelegen plekjes van Limburg,  Partij Wittem, toont nog eens hun klasse op plek 6. Hun serie met 37 van de 50 zal hun met een goed gevoel de winter in laten gaan.

De combinatie Fincken Rempakis uit Maasbracht zetten ook hun beste beentje voor op een knappe 7e plek. Ook voor hun een mooie afsluiter van het seizoen 2015.

De gebroeders Cox uit Buchten nemen een fraaie 8e plek voor hun rekening. Ook zij zullen met een goed gevoel de winter in gaan met deze mooie toptien plek.

Harrie Winkens uit Itteren geeft weeral eens een demonstratie van zijn grote klasse. De plekken 10-11-12-13-14 zijn zijn deel. Aangevuld met een formidabele serie met 27 van de 34 een prestatie die de concurrentie voor 2016 al op zijn hoede doet zijn.

Tot zover de verslagen van Limburg Totaal voor het seizoen 2015. Ik hoop dat er tijdens de lange wintermaanden tijdens de diverse vergaderingen met verstand gehandeld zal worden in het belang van de Limburgse duivensport. De eerste extra kosten voor de liefhebbers in 2016 zijn al bekend. De ECS moeten allemaal worden aangepast,  voor een ieder weer een kostenpost van 75 euro. Een aantal chipringen kunnen in 2016 niet meer gebruikt worden. Of dit ook weer tot extra kosten zal leiden valt nog te bezien. Het zal voor velen misschien de bekende druppel zijn die de emmer doet overlopen . Laten we hopen dat er niet teveel de pijp aan maarten zullen geven de komende periode.

Een ieder wens ik een goede winterrust toe. Er zijn nog andere zaken in het leven dan duivensport ook al is dat er voor velen van ons een heel essentieel onderdeel van.      

Wie weet tot in 2016 als Will Beckers onze Limburgse duivensport weer een podium biedt met zijn immens populaire internet site FONDDUIVEN.COM.

 

Toon Vloedmans de allersterkste op Gien sector 1.

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Toen ik vrijdag bij het inmanden zei dat de duiven van Gien wel eens voor snelheden van ruim boven 100 km zouden kunnen zorgen werd ik honend weggelachen. Hoe ik daar toch bij kwam. Nou eigenlijk heel simpel een front wat uit het zuidwesten nadert zorgt altijd dat er duiven zijn die hier optimaal gebruik van maken. Het zal de luchtlaag zijn die ze kiezen die het maakt dat ze zulke grote snelheden kunnen maken. De lossing in 4 afdelingen voor sector 1 deed er het overige toe en zorgde voor het lange verloop van het concours. Overigens niet de eerste keer dat dit gebeurd in de lange geschiedenis van Orleans c.q Gien.

Groots triomfator in Limburg Totaal en tevens de snelste duif van sector 1 NPO klokte de Brunssumse kampioen Toon Vloedmans. Zoals de meeste vroege aankomsten werd ook Toon verrast. Maar dat maakt de smaak van de overwinning er zeker niet minder om. Weinigen zullen dit meemaken in hun carriere.  Toon Vloedmans zal altijd met trots herinnerd worden aan de 12e september 2015 waar zijn jonge duif geschiedenis schreef door meer dan 13.000 duiven uit sector 1 met verve te vloeren. Met deze zege zet hij de kers op de taart van weeral een prima seizoen. Toon proficiat en geniet van deze memorabele overwinning.

Good old Wiel Bastiaans klokte in Mheer om 11.44.01 de eerste duif van de afdeling Limburg. Uiteindelijk strand hij op een eervolle 2e plek. Met deze plek herleven oude tijden in het kerkdorp Mheer. Wie herinnert zich niet de uitslagen van de gebroeders Bastiaans.  Vele tientallen jaren stonden ze synoniem voor duivensport op het allerhoogste niveau in het Limburgse.

Philip  Baadjou ontbreekt vrijwel geen enkele vlucht aan het front. Ook vandaag weer een podiumplaats in Egelsder. De zoveelste in het voor hem zeer succesvolle seizoen 2015. En met Sezanne nog in het verschiet zou het ook wel eens nog niet het laatste succes kunnen zijn.

De combinatie A. van Wersch & Lars uit Wittem kent een prima seizoen. Vooral op de jonge duivenvluchten deden ze van zich spreken. Vandaag een knappe 4e plek en één van de weinige mooie series van de dag met 10 van de 18.

De combinatie Kuijpers Hofman & Zn komen we ook niet voor de eerste keer tegen in de top van de uitslagen. Vandaag op deze Gien een meer dan verdienstelijke 5e plek in Schimmert.

De gekende combinatie Emmerich & Wauben uit Nieuwstadt heeft er aan prijs 52 drie in de klok zitten. Een knappe prestatie op deze voor velen zeer moeilijke vlucht. Ze openen op plek 6 en pakken een mooie 6 op 12 score er achteraan.

Marty Kollee uit Heerlenl tekent in zijn eigen samenspel de gekende CZ90 voor een mooie 2e plek. In Limburg Totaal goed voor een knappe 7e plek. Oude gouden tijden herleven in Beersdal.

Bert en Roger Martens zijn momenteel vrijwel onklopbaar in hun eigen samenspel en ver daarbuiten. Naast een fraaie opening op plek 8 lijken ze ook weinig problemen met Gien te kennen. De serie met 14 van de 28 mag dan ook weer gezien worden.

Wiel en Freek Kamps uit Winthagen kennen een ijzersterk seizoen 2015. Vooral de uitslagen van hun jonge duiven en de natourvluchten zijn van grote schoonheid. In hun eigen vereniging te Ubachsberg twee gewaardeerde krachten waar nimmer tevergeefs een beroep op gedaan wordt. Vandaag een knappe 9e plek in de uitslag en een prima 7 op 10 score. In het duifkampioenschap jonge duiven van Limburg Totaal tekenen ze voor een mooie 3e plek. Bij de hokkampioenen is plek 6 hun deel.

De gebroeders Henssen uit Elsloo sluiten op waardige wijze de toptien van Limburg Totaal voor de jonge duiven 2015. Ook zij melden zich al vaker aan het front in het seizoen 2015. En dat op verschillende disciplines.

Nog twee vluchten en het seizoen 2015 zit er weer op. Velen hebben er al een einde aan gebreidt. Alleen de echte diehards zullen nog hun duivels proberen te ontbinden. Voor hun kan het seizoen niet lang genoeg duren.  Laten we hopen dat het weer ons de laatste vluchten gunstig gezind mag zijn. Het zou de deelname alleen maar ten goede komen.

Jan en Marleen Duits voegen nieuwe zege aan hun palmares toe.

Prachtig weer vanaf Troyes tot het noordelijkst gelegen puntje van Limburg. Dit alles bij een windje uit zuidoostelijke richting. Gelukkig trof de afdeling Limburg weer eens prachtige weersomstandigheden aan om een mooi concoursverloop te waarborgen.

De wind maakte het dat deze week de vroegste duiven aan de westkant van de lossing aan te treffen waren. Eindelijk zullen velen zeggen, eindelijk een keer geen west in de windrichting. Helaas het is niet anders wind zal altijd een doorslaggevende factor blijven in onze enerverende hobby.

Eigenlijk was het vandaag een one-man-show van de broer-zus combinatie uit Eijsden Jan en Marleen Duits. Telkenjare weer behoren ze tot de grote uitblinkers op de jonge duivenvluchten. Troyes hebben ze al menige keer naar hun hand weten te zetten in het Limburgse. Zo ook vandaag weer, tegen bijna 7.000 medestrijders rollen ze het hele convooi op. De plekken 1-2-3-6-8 en 10 zijn hun deel. Voeg daarbij een fantastische serie van 36 van de 51 en de uitblinkers zijn gekend. Weeral eens proficiat met deze geweldige uitslag. Het zal zeker niet hun laatste wapenfeit zijn dit seizoen. De concurrentie zal alles uit de kast moeten halen op Sens en Gien.

Good old Gene Bruls pakte ze weer als vanouds. En een ieder weet uit het verleden wat dit betekent. Vandaag een prima 4e plek en een knappe 8 op 13 score.

Harrie Martens uit Stein pakt een prima 5e plek op iets meer dan 2 minuten van de winnaar. De serie met 14 van de 27 is er ook eentje die gezien mag worden.

Bert en Roger Martens behoren al het hele seizoen tot de grote uitblinkers van de afdeling Limburg.  Het aantal overwinningen van hun is dan ook legio. Vandaag een mooie 7e plek tussen al dat geweld uit de Maasvallei. De serie met 21 van de 36 mag ook weer tot de besten van de dag gerekend worden.

De gebroeders Rings uit Bunde nemen in Meerssen plek 9 voor hun rekening.  Ook zij behoren al vele jaren tot de gevestigde orde in het Limburgse.

Zaterdag neemt de afdeling Limburg Sens in het vizier. De weergoden schijnen nog in dubio te zijn over het weer. De windrichting zijn ze het wel al over eens. Zuidwestelijk wordt de stroming. Laten we hopen weer bij een zonovergoten hemel.

 

Bert en Roger Martens zetten de kroon op weeral een fantastsch seizoen

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Het had iets weg van een etappe in een grote wielerronde deze Sens. Het peloton laat een kopgroep ver weg rijden om ze dan in de eindfase met een ultieme krachtsinspanning weer op te slokken. Een enkele keer blijft de kopgroep uit de greep van het grote peloton. Zo ook vandaag op deze Sens waar 4 duiven erin slagen uit de greep van de grote groep te blijven. Op de enige serieuze klim van de dag lossen er twee van de vier waarna de overige twee in een kop aan kop finish strijden voor de zege. De nummers drie en vier strijden in de achtervolging voor de plekken 3 en 4.

Grote namen aan het front op deze Sens. Grote triomfators waren de sterren uit Elsloo Bert en Roger Martens. Ze kennen weer een formidabel seizoen en met de zege op deze Sens de absolute kers op de taart. De laatste vluchten verkeren ze in grote vorm. Wie hun uitslagen op de beide natour vluchten van Marche heeft gezien weet wat dit betekent.  Op hun suprematie staat momenteel geen enkele maat. Mannen proficiat met weeral een demonstratie van jullie grote klasse.

Matje Nooijen strandt in het zicht van de haven op een zeer eervolle 2e plek. Ook hij behoort al vele jaren tot de top van de Limburgse duivensport. De ruim 40 kilometer vormden geen enkel beletsel voor zijn duif.

A. van Lumich uit Koningsbosch neemt knap plek 3 voor zijn rekening en dat met zijn 2e inzet van de 11 favorieten van de baas.

Plek 4 is voor mijzelf. Waarbij ik van geluk mag spreken dat het ECS plek 4 voor mij veilig stelde. Omdat ik wist dat er in Eijsden nog geen meldingen waren ging ik pas 5 minuten na een telefoontje uit Mesch van de eerste aankomst letten. Tot mijn grote verbazing met al een aankomst van Sens op het ECS en dat al ruim 10 minuten. De eerste keer in mijn toch al relatief lange duivencarrière dat me dit overkomt.

Wiel Meijers uit Vaals blijft in goeden doen dit seizoen met zijn jonge duiven. Vandaag weer twee knappe toptien plekken op de plaatsen 6 en 7 en een knappe 7 op 10 score.

In Schimmert tekent de combinatie Kuipers & Hofman & Zn voor een fraaie 8e plek. Ook zij weten hun jonge duiven prima te motiveren om de thuisreis gezwind te aanvaarden.

De combinatie Cuddy-Ovasaka- Galley houdt de deelnemers van de CZ90 al weken in een wurggreep. Alle zeges in de jonge tour ging tot op heden naar deze succesvolle formatie. Wie o wie van de coryfeen van ded CZ90 kan hun zegereeks beeindigen. We zullen het zien op Gien.

Gebroeders Piet en Hans Lumeij kenden een formidabele Epernay. Ook vandaag weer pakken ze 3 absolute kopduiven op de plekken 9-11 en 12.

Good old Jan Deliege uit Vijlen pakt ze vandaag alsof het Marche betreft. Naast plek 10 een formidabele score met 40 van de 61. Een van de mooiste series van de dag. Op Gien één van de grote favorieten.

Komende weekend is het weer aan de specialisten van de natour vluchten. Telkenjare halen zij alles uit de kast en tekenen voor kettinguitslagen. Het weer beloofd niet veel voor dit weekend. De mannen die hun jonge duiven Charleville als trainingsvluchtje willen geven voor Gien van 13 september zullen goed op het weer moeten letten. Een dagje extra mand dreigt mogelijk voor hun, niet echt de ideale voorbereiding op de nationale vlucht. Een voorzichige blik op het weekend van de 13e september leert ons dat het wel eens mooi weer zou kunnen worden met een wind uit noordelijke richtingen. Een ieder alvast heel veel succes op Charleville, Rethel en Gien.

W. Meijers Vaals zegeviert op Epernay jonge duiven

Het was kantje boord maar weer slaagden de mannen van de lossingscommissie van de afdeling Limburg er wonderwel in Epernay verantwoord te lossen. In het Heerlense vanaf 15 uur gestaag neervallende miezerregen tot lichte regen. Het zal in heel Limburg niet veel anders geweest zijn. Toch duurde het concours maar iets meer dan een goed half uur. Weer een bewijs dat duiven die bij goed weer kunnen vertrekken zich niet laten beïnvloeden door slecht weer op het laatste stuk van hun thuisreis. De verliezen zijn ook nu gelukkig weer heel beperkt gebleven.

Vanaf Epernay is nu het woord aan de echte jonge duivenspecialisten. Ze steken alle tijd en energie in hun jonge garde. De resultaten zijn dan ook navenant.  Veel kopduiven en fraaie series zijn dan veelal hun beloning. Voor de nog werkende liefhebber helaas onbegonnen werk. Zoveel tijd hebben ze vaak niet tot hun beschikking. Helaas moeten ze dan ook veelal genoegen nemen met een bijrol. 

De allersterkste moeten we vandaag in Vols zoeken waar W. Meijers een werelduitslag uit de hoge hoed tovert. Naast de zege tekent hij voor vier duiven bij de eerste honderd. Ook zijn serie met 12 van de 14 is de fraaiste van de dag. De duiven zullen deze zondag in supervorm geweest moeten zijn anders is een dergelijke uitslag niet realiseerbaar. Onze verslaggevers zullen uiteraard in een reportage op deze uitslag uitgebreid terugkomen.

Piet en Hans Lumeij uit Lemiers hebben ze vandaag aan touwtje. Ze pakken een formidabel aantal kopduiven naast een prima 23 op 44 score. De plekken 2-3-8-9-10 en 11 vormen hun deel tegen ruim 9.300 concurrenten. 

In Egelsder vliegt momenteel een jong fenomeentje. De eigenaar Philip Baadjou moet er nu al hartstikke trots op zijn en dat met maar 4 vluchten op het conto. Vandaag pakt hij/zij plek 4 tegen 9.323 duiven, vorige week Rethel plek 3 tegen ruim 11.000 duiven. En de vlucht daaraan voorafgaand plek 1 tegen ruim 13.000 duiven. Wie heeft ze beter kan hier met recht gezegd worden. Allemaal prijzen behaald in Limburg totaal lossing Zuid en Limburg totaal lossing Limburg.

Jan en Marleen Duits uit Eijsden zijn al sinds jaar en dag uitblinkers met hun jonge garde. Vandaag halen ze weer ijzersterk uit met de plekken 5-6-7 en 12 en een fraai prijzenaantal van 28. Een van de absolute favorieten op de komende afdelingsvluchten.

Aanstaande donderdag mogen we weer inmanden naar Troyes. Wat mij betreft een van de mindere lossingsplaatsen de afgelopen jaren. Misschien dat de oostelijke ligging er toe bijdraagt dat Troyes nogal eens een vreemd verloop kent. Zaterdag en zondag mogen we ook weer een start maken met de natour. In vele lokalen zal het een record aantal duiven opleveren. Velen hebben ervoor gekozen hun jonge garde in de natour pas in de strijd te gooien. Dit om de grote verliezen gedurende de jonge tour te vermijden. De jeugd is voor hun de toekomst van 2016.

Een ieder weer heel veel succes op Troyes en op de vluchten uit Marche.

De kijk op Limbo - Totaal